Over mij

   
Roos Vermeulen, geboren te Wervik in 1954.

Het gevoel om te schilderen gaat ver terug in haar verleden. Als tiener is Roos op eigen initiatief begonnen met schilderen op doek. Toen waren het vooral nog stillevens die ze al op een primitief meesterlijke wijze kon realiseren op doek. 
Die passie, die toen net begon open te bloeien heeft Roos bewust, maar met stil verlangen, even aan de kant geschoven voor een memorabel landelijk leven waarbij carrière, met daarnaast een gezin met 3 kinderen, centraal stonden. 

Doorheen de vele jaren begon de waakvlam van de passie en het verlangen opnieuw aan te wakkeren en terug te groeien. Net zoals de luxe van extra vrije tijd die zich verrijkte.
Net die vrije tijd liet ze zich zeker niet aan haar voorbij gaan. Dit werd dan ook meteen ingevuld met een restart van haar hobby.

Gedurende de vele jaren werd Roos haar leven ook verrijkt met 5 schatten van kleinkinderen.
Deze vele mooie momenten waren de oorsprong van  de grondbeginselen van  de liefde voor het portret schilderen, waarmee Roos zich onbewust ontplooide en vanzelf begon te groeien. Zo verschenen de kleinkinderen vele malen op doek. 

Het werd al snel duidelijk dat het talent voor portretschilderen in Roos haar hand verscholen zat, maar zich nog een weg moest banen om zich volledig te ontplooien.
Geen gewone weg, want de kunst om een beeld vanuit het oog, het brein en op een meesterlijke wijze via het penseel op een doek te brengen, gebeurt niet zomaar. Daar zijn vele opleidingen voor nodig. En vooral een zeer goede begeleiding! 

Na een autodidactische periode heeft Roos jaren school gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Kortrijk. In deze jaren kon je duidelijk de groei zien in het resultaat van haar schilderijen. Ook de vele positieve reacties en de juryrapporten zorgden voor de extra motivatie om door te zetten om zich volledig te ontplooien in haar passie. 
De motivatie werd nog groter toen ze ontdekt werd door de internationale bekende kunstenaar Lambertus Vermeiren en haar niet meer los laat. Die kunstenaar geniet wereldwijde faam omdat hij het portret van Poetin mocht schilderen dat hangt in het Kremlin. Hij deed hetzelfde voor de Amerikaanse president Trump en tal van roemrijke werken.

Deze passie laat Roos niet meer los. Naast haar eigen ontwerpen schildert Roos ook vele opdrachten naar realistische portretten, waar gevoel en emoties centraal staan en ook zeer duidelijk aanwezig zijn in haar creaties. Portretten van kinderen met hun eerlijke, ongekunstelde en natuurlijke emoties hebben haar voorkeur. Dit wil Roos dan ook zoveel mogelijk delen met iedereen die graag een beeld wil laten vereeuwigen. Naast haar werken staat zij open voor opdrachten op maat van de klant.

Roos haar werken zijn gekend als lijnscherpe realistische beelden. Na het oefenen met portretten van diverse celebrities heeft ze zich dus vooral verdiept in het schilderen van kinderen.
Volgens Roos staat het kind, als individu, te weinig op de voorgrond in de schilderkunst. Daarom streeft ze er voor om het kwetsbare van een kind in deze harde wereld duidelijk te laten terug komen in haar portretten. 

Als inspiratiebron gebruikt ze foto's die ze meestal zelf neemt of soms ook beelden die haar aanspreken via allerhande media, die op aanvraag auteursrechtelijk mogen gebruikt worden uiteraard.

Roos staat steeds open voor opdrachten... uitdagingen zijn zeker ook altijd welkom!
Wenst u een portret van uw kinderen te laten vereeuwigen..., of een familie aandenken..., een mooie herinnering met een vriend of vriendin of eender wie..., een portret van eender wie u wenst..., of een uniek aandenken aan een dierbare overleden familielid, vriend of kennis...
Op goedkeuring van de opdrachtgevers, worden de opdrachten ook op deze website gepubliceerd en kan je zo nagaan hoe deze werken met juiste gevoelens gerealiseerd worden. (dit is momenteel nog in aanvraag bij de opdrachtgevers en zal in de eerste weken up to date gezet worden)

Roos Vermeulen is sedert augustus 2019 ook officieel lid geworden van C.A.T. - Centrum voor Artistiek Talent. Dit is het alom bekend voormalig:
KVBKB - Koninklijke Vereniging Beroepskunstenaars van België vzw
ARAPB - Association Royale des Artistes Peintres de Belgique asbl