FedOS Oorlogsblikken    Kunst op kantoor "Ethias"

10-10-2014

Onderstaand werk 'Veldslag' van Roos Vermeulen werd geselecteerd voor de expo "OORLOGSblikken". Een tentoonstelling van werken die een ode brengen aan De Grote Oorlog. Met een wedstrijd als orgelpunt. 

Alle kunstenaars minimum 50 jaar of ouder werden uitgenodigd om deel te nemen aan de expo 'OORLOGSblikken'.

Uit het ingediende werk van de 100 kunstenaars die zich meldden, werden er een 50-tal kunstwerken geselecteerd en tentoongesteld in het Ethias kantoor in Ieper.

Na een tweede selectie haalden 10 werken de eindmeet voor de nocturne in oktober in het 'In Flanders Fields Museum'.

Ook het publiek kon een stem uitbrengen. Liefst 2422 mensen brachten hun stem uit.

Dit jaar was de overwinning niet voor Roos Vermeulen weg gelegd.

 

Het doek geeft een slagveld weer met op de achtergrond de verschrikkelijke bombardementen die maar nooit ophielden. De gesneuvelden liggen in de koude Ieperse klei te wachten tot de dooddragers ze komen ophalen. Het rood op het doek geeft het bloed weer dat zo rijkelijk gevloeid heeft. Rechtsonder enkele subtiele klaprozen, zo typisch voor WOI, draagt de boodschap van hoop "nooit meer oorlog"!

    

 

Ethias Verzekeringen en FedOS hebben inmiddels een mooi gezamenlijk verleden. Dat startte in 2010. Toen kwam er een eerste toenadering tussen FedOS en Ethias met het project 'Kunst Op Kantoor'. 

Dit verhaal kreeg in 2011 een staartje. Beide partners sloegen toen de handen in mekaar voor een volgend uniek samenwerkingsproject tussen het verenigingsleven en het bedrijfsleven. Opnieuw met kunst in de hoofdrol.

     

J.V.S