'Rotary' prijs Kortrijk

10-10-2016

 

Op een tentoonstelling in de Academie voor schone kunsten selecteerde de Rotary van Kortrijk enkele werken voor een wedstrijd die deze laatste organiseerde. Van deze werken werd er door de Rotary via twee ronden winnaar uitgekozen.

Het bovenstaand werk 'Elien' van Roos Vermeulen werd geselecteerd in de eerste ronde .

In oktober volgde de definitieve uitslag, waarbij Roos net de eerste plaats mistte en eindigde op de tweede plaats.

Commentaar van de Jury:

Je bent technisch hoogstaand, je kan het... kinderportretten zijn niet gemakkelijk en zijn  niet aan iedereen gegeven om te verwezenlijken. Proficiat dat je het aandurft , het ligt u zeker... 

Er zit veel innerlijkheid in uw werken, emoties duidelijk en prachtige weergave van de ogen...

De combinatie met de kledij en de gezichten matchen alsook sommige achtergronden... En toch moet ik zeggen dat er nog veel potentieel in u zit, u moet zeker verder schilderen, nog losser werken en dieper naar schilderkunst werken (daarmee bedoelen ze de schriftuur)

Het werk van Elien is het meest succesvolle, het heeft een zacht doch niet wollige uitstraling, de houding, de lichtinval, vooral ook de kledij (de mouw, de elle boog zijn heel goed weergegeven) de mysterieuze blik.

Geschilderd naar oude meesters en toch modern weergegeven. Alle werken hebben een verhaal, een blik dat veelzeggend is... Doe verder en geef niet op, proficiat we zijn heel verheugd om naar uw werk te kijken.

    

J.V.S